Komfortní ubytování v mikulovském hotelu Galant nedaleko od Pavlovských vrchů

Celá naše země má každému z nás co nabídnout. Je jednou z nejrozmanitějších na světě a kromě mořské hladiny se tu setkáte takříkajíc se všemi přírodními úkazy. Milovníci přírody mohou v České republice obdivovat hory, pahorkatiny, nížiny, údolí řek, krajinu rybníků, rozsáhlé úrodné oblasti Hané a Polabí, močály a mokřady, atd. a každá část území ukrývá zajímavá přírodní bohatství.
V Česku bylo vyhlášeno celkem šest biosférických rezervací – Krkonoše, Třeboňsko, Šumava, Bílé Karpaty, Dolní Morava a Křivoklátsko. Všechny jsou velkými územními celky, v nichž se zrcadlí chráněné krajinné oblasti, národní parky a významné lokality hnízdišť ptactva a soustavy Natura 2000.  
Dolní Moravapokrývá území o rozloze necelých 350 čtverečních kilometrů, zahrnuje v sobě lužní les a mokřady na soutoku Dyje a Moravy, oblast Pálavy a Lednicko-valtický areál.

Pálava

Teplomilná vegetace Pálavy je protikladem severské tundry v Krkonoších

Zajímavé porovnání můžete uskutečnit tehdy, odhodláte-li se navštívit Krkonošský národní park a jeho protiklad na jižní Moravě – Pálavu. Krkonoše jsou kromě poměrně nápadných vrcholků výjimečné výskytem chladné severské tundry v náhorní plošině mezi Harrachovem a Špindlerovým Mlýnem. Naopak na Pálavě se rázem octnete v jiném světě. Dominantní skaliska a travnaté plochy vytváří hornatý terén pokrytý stepní vegetací a bohatý na mnoho druhů teplomilných živočichů. Pálava, to je oblast s nejdelším slunečním svitem na území Česka a jedna z nejteplejších ve střední Evropě.

zámek Mikulov

Že se zde daří vinné révě, zjistili již římští legionáři, celá oblast je poseta stovkami vinohradů, kde se daří několika desítkám odrůd a zdejší vína zásobují tuzemský i zahraniční trh.  Můžete se ubytovat v některém z hotelů a penzionů v Mikulově https://mikulov.galant.cz/ a spojit objevování jedinečných přírodních úkazů, které v naší zemi jinde nespatříte, s ochutnávkou červeného Tramínu, Frankovky, slámového vína, Veltlínského červeného, nebo Vlašského ryzlinku.