Při klíčení semínek vám skvěle poslouží biomiska na klíčení

.

Zaujalo vás klíčení semínek a zvažujete, že byste se do něj také pustili? Tak už neváhejte ani minutu a dejte se do toho, jste totiž na té pravé cestě k pevnému zdraví!
Klíčení semínek se pomalu a jistě stává fenoménem dnešní doby, kdy se stále více lidí obrací ke zdravému životnímu stylu. A není se čemu divit, zkrátka si čím dál, tím více lidí uvědomuje, že zdraví je to nejcennější, co máme, a měli bychom si ho co nejvíce vážit. A je jasné, že právě naše strava se zdravím přímo souvisí.
Pokud tedy chcete svému tělu dodat pořádnou dávku vitamínů, minerálů, enzymů, a ještě mnoho dalších důležitých látek, tak vsaďte na klíčky rostlin. V nich se totiž nachází vše potřebné, co naše tělo ke zdraví potřebuje.
klíčící řeřicha setá
Ale pozor, nemyslete si, že konzumovat klíčky rostlin je stejné jako konzumovat semínka a oříšky. Mnozí lidé by se mohli mylně domnívat, že si tak ušetří práci tím, že budou semínka konzumovat rovnou, nenaklíčená. Tak to ale není. Semeno chrání svůj obsah před okolním světem s pomocí pevných a odolných semenných obalů, které naše tělo mnohdy nedokáže strávit, a nadto dochází při jejich narušení k vylučování škodlivých látek do organismu. Mnohem lepší a příznivější proto je, nechat semena, aby nám to nejlepší, co obsahují, naservírovaly samy právě tím, že je necháme vyklíčit. Do rostoucího klíčku totiž rostliny vloží vždy to nejcennější, co mají.
zelené fazole
Navíc, klíčit semínka je snadné! Vystačíte si u toho opravdu jen s minimem pomůcek. Především budete potřebovat světlé a teplé místo, kam položíte nádobu s klíčícími semeny. Může to být kvalitní biomiska na klíčení semínek, stejně tak jako obyčejná zavařovací sklenice. Semínka byste měli v první řadě nechat několik hodin bobtnat ve vodě, a posléze vodu slít a nadále už je jen udržovat vlhká pravidelným proplachováním. A to stačí k tomu, abyste za pár dní sklidili bohatou úrodu křupavých klíčků.

Ohodnoťte příspěvek
.